Thursday, October 31, 2013

Jiwa

Aku tak tahu bagaimana mahu memulakan penulisan.
Hampir lupa bagaimana dan aku sendiri tiada perasaan untuk melakukan benda yang aku suka tapi aku gagahkan untuk melakukannya. Kerana jiwa aku serabut. Entah. Tidak tenang dan tenteram.
Terkadang perasaan mahu menangis dan seperti biasa aku tahan tangisan itu kerana apa. Kerana aku tak mahu nampak lemah dihadapan mereka. Sedih jangan dikira. Entah berapa banyak air mata aku jatuh kerana hal itu.
Pernah kau rasa jatuh? Pernah kau rasa tidak diperlukan? Pernah? Bila kau rasa diperlukan baru kau dicari sedangkan bila kau tidak diperlukan.kau di buang jauh ibarat kau tidak berguna lagi.
Pernah terjadi pada kau apabila saat kau perlukan sesorang yg penting dalam hidup kau,dia pergi menjauh dari kau.? Apa perasaan kau? Rasa terhina?
Aku cuba berlagak kuat meski hati aku merintih. Aku pujuk diri aku,kenapa cinta 4 tahun dulu,aku mampu terima akhirnya dan bangkit semula sedangkan cinta yang baru ini aku menjadi lemah. Aku pujuk,aku muhasabah sendiri. Aku pegang kata-kata bahawa kalau ada jodoh takkan ke mana. Itu aku pegang sebab aku yakin dengan jodoh yang Allah tentukan. Sedihnya biar saja aku yang rasa. Sebab sakit tu tak mampu nak dinilai.

No comments:

Post a Comment